Látványos, futurisztikus hangulatú irodaházat építenek a szolgáltató szektornak a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. Tüzér utca 4. szám alatti telephelyén. Az úgynevezett A+ kategóriás, 22 ezer négyzetméteres épületegyüttes kialakításával összességében 2500 új munkahely jöhet létre a SSC szektorban.

Az irodaházat Bordás Péter cége, a Bord Építész Stúdió tervezte, az ő elképzelései alapján készült el a Nagyerdei Stadion is. A kivitelezés a Hunép Zrt. feladata. A létesítmény megfelelő módon segítheti a helyi szolgáltató szektor további fejlődését, az ágazat ugyanis folyamatosan bővül a városban. A tervek szerint 2018 őszén már üzemelnie kellene a Forest Offices Debrecennek.

A LEED Gold minősítésű irodaház alapkövét 2017. augusztus 30-án tették le. Az eseményen részt vett Papp László polgármester, aki beszédében kiemelte, hogy az Új Főnix Terv új alapokra helyezte a város fejlődését. A piaci igények felismerésével és kiszolgálásával elérték, hogy folyamatos a befektetői érdeklődés, a tőkebeáramlás és a munkahelyek számának emelkedése a városban. Mint a polgármester hangsúlyozta, Debrecen gazdasága rendkívüli lendületben van, a város képes betölteni azt a szerepet, amit egy régiónak be kell töltenie gazdasági értelemben is.

Az infrastrukturális feltételeket meg kell teremteni, mivel ezek hívó szót jelentenek a befektetőknek. A gazdasági infrastruktúra kiemelt jelentőséggel bír az Új Főnix Terven belül, így a déli gazdasági övezet fejlesztése is elkezdődött, mintegy 200 hektáros területet látnak el közművekkel azért, hogy 2018-tól ez a terület is nagybefektetőket tudjon fogadni. Debrecen ma már az a város, amelyik a termelő beruházások mellett a szolgáltató szektorban is a legnagyobb bázisnak számít a főváros után. A Dunától keletre A+-os irodaház jelenleg nincs, így büszke lehet erre a város, és egy ilyen beruházás nélkül nem lehet érdemi válaszokat adni a befektetői igényekre.

Nemrégiben a cívisváros küldöttsége megtisztelő elismerést vehetett át a franciaországi Cannes-ban. A rangos brit lap, a Financial Times ugyanis a jövő európai városának választotta Debrecent, mely a Forest Offices építésével és a nemzetközi repülőtér melletti ipari park fejlesztésével mutatkozott be a MIPIM-en, a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán.

http://forestoffices.hu/